pátek 8. listopadu 2013

Udělejte si pořádek ve své mysli

"Máte-li kolem sebe poházených plno věcí a nevíte, co udělat dříve, je vaše energie rozptýlená a těžko se na něco soustředíte. Nejedná se však jen o pořádek v prostředí, kde žijete, ale i o prostor ve vaší mysli. Máte-li mysl přeplněnou myšlenkami, nedokážete se jasně rozhodnout, co udělat nebo jak to udělat, protože sotva se zaměříte na jednu záležitost, hned vyvstane druhá a žádá vaši pozornost. Pokud máte hlavu plnou starostí, pak tento myšlenkový hluk přehlušuje vaše vnitřní vedení. I když se vám ho dostává, nevnímáte ho, protože se neustále zabýváte vším tím chaotickým nepořádkem ve své mysli. Proto bychom vám chtěli doporučit, abyste si v první řadě urovnali své myšlenky a roztřídili je. Nejlepší je, když si je všechny vypíšete na papír - všechno, co vás napadne. Jakmile je budete mít na papíře, rozdělte si je například do následujících skupin:


1. "Věci, které potřebuji hned teď vyřešit"
2. "Věci, které chci vyřešit co nejdříve, ale mohou počkat"
3. "Věci, které mě trápí, ale zatím nevím, co s nimi"
4. "Věci, které bych chtěl/a dělat, kdybych nemusel/a řešit všechno to předchozí"
5. "Dlouhodobé záležitosti, na kterých je třeba pracovat průběžně a pravidelně"

Když si uděláte takovýto přehled, mnohem snadněji se pak budete moci zaměřit na prioritní záležitosti a nakonec postupně vyřešíte jedno po druhém, dokud nebude vše hotové. Je třeba si vybrat, co je prioritní, protože budete-li myslet na všechno možné a všechno to dokola rozebírat, nikam se neposunete a nevyřešíte pořádně nic.

1. Pokud je třeba něco neodkladně vyřešit právě teď, prosíme vás, abyste při tom zůstali uvolnění a klidní. Když vás napadne, jak by se dala věc vyřešit, zkuste to. Ponechejte však svou mysl otevřenou novým nápadům, a pokud nějaké vaše řešení nezabere, je na cestě nějaké jiné, které bude lepší. Nenechte se zablokovat strachem a napětím. Máte-li pocit, že vás tlačí čas, požádejte, aby se vám vše podařilo vyřešit v potřebném termínu, a nebo abyste dostali více času. Pocit tlaku vám v ničem nepomáhá, jen vám působí stres. Jste-li vystresovaní, o to hůř se vám bude dařit najít řešení své situace. Udělejte si laskavost a vzdejte se svého stresu. I když vám na věci velmi záleží, stresovat se kvůli ní nemusíte. Zůstaňte uvolnění a všímejte si nápadů a vedení, kterých se vám dostává ze všech možných zdrojů.

2. Záležitosti, které není nutné řešit teď hned, si zapište na seznam věcí, ke kterému se vrátíte, jakmile vyřešíte ty prioritní. Dopřejte si mezitím také oddech a odpočinek. Neskákejte z jedné záležitosti hned do druhé. Jste lidé, ne stroje. Respektujte své tělo a jeho potřeby. Je-li na vás úkolů příliš, pomůže vám oddech načerpat novou energii, díky čemuž pak všechno zvládnete rychleji a mnohem efektivněji.

3. Nemůžete-li přijít na řešení nějaké situace, která vás delší dobu trápí, vězte, že ho teď nevymyslíte. Navíc, pokud se jedná o něco, na čem vám velmi záleží, pak vámi vyvíjený nátlak na to, aby "ohrožení" co nejdříve pominulo, vyvolává přesně opačný efekt. Některé záležitosti se vám pak zdají mnohem horší, než jsou ve skutečnosti, neboť svými obavami a naléháním si to celé ve svých očích jen zhoršujete. Uvolněte se a podobně jako v prvním případě ponechejte svou mysl a srdce otevřené novým možnostem. S tím, co momentálně víte, si možná nevystačíte, a tak je třeba, abyste zjistili ještě další nové informace a získali nové nápady. Pocity napětí vás vůči těmto novým informacím a nápadům uzavírají, a tak se situace nijak nezlepšuje. Dovolíte-li, aby k vám přišla nová řešení, objeví se, ale prosíme vás, nevyvíjejte na věci nátlak. Všechno se vždy vyřeší a i když teď netušíte, jak se to vyvine, pamatujte, že všechno vždy dopadne tak, jak je to nejlepší pro vás i pro všechny, kterých se to týká.

4. Dostáváte-li nápady týkající se aktivit, které vám přinášejí radost nebo které vás zajímají, zapište si je na speciální seznam, a kdykoli vás napadne něco dalšího, připište si je k danému tématu. Potřebujete-li řešit aktuálně prioritní záležitosti, mohou tyto nápady zůstat zapsané na později a nebudete se muset starat o to, že byste na ně snad mohli zapomenout. V této formě k vám také přicházejí odpovědi na vaše modlitby, takže jakmile se pustíte do těchto aktivit a budete realizovat nápady, které jste dostali, může se stát, že vám pomohou vyřešit některé problémy z přechozích bodů. 
Jste-li uvolnění a napadají vás hezké a příjemné věci, velice často se jedná o odpověď na nějakou vaši žádost, přestože v tom nemusíte vidět žádnou souvislost. Budete-li mít silný pocit, že byste něco z toho hezkého chtěli udělat teď hned, resp. co nejdříve, je velice pravděpodobné, že to souvisí s nějakým vaším aktuálním problémem a vzájemně se doplňují. Např. máte problém s penězi a dostanete nápad namalovat obraz - když namalujete obraz, objeví se někdo, komu se zalíbí a koupí si ho od vás. Nejen, že tak vytvoříte něco pěkného a uděláte si radost příjemnou činností, ale zároveň tím vyřešíte i problém s financemi. Na tomto principu funguje i vaše životní poslání - věci, které děláte rádi, souvisí s vaším úkolem, který zde máte vykonávat, a když se do něj pustíte, vaše potřeby budou automaticky naplňovány.

5. Co se týká dlouhodobých záležitostí, jako je např. studium, změny své osobnosti nebo návyků, trénink fyzického těla nebo nějakých vašich schopností, všechno jsou to věci, které pro svůj úspěch vyžadují čas a pravidelné procvičování. Chcete-li se něco pořádně naučit nebo něčeho velkého dosáhnout, najděte si pravidelně každý den nebo každý týden (jak je pro danou věc třeba) čas na to, abyste se této aktivitě věnovali. Bohatě stačí třeba 20-30 minut denně, a během jednoho týdne již můžete zaznamenat menší nebo i větší pokrok. Jsou věci, které potřebují i měsíce na to, aby se mohly vyvinout a přinést své plody. Ze začátku do nich možná investujete spoustu energie a času, ale postupně se vám energie začne v mnoha formách vyplácet a začne vás podporovat v dalším růstu a rozvoji. Nebojte se tedy investovat čas a energii do věcí, které se mohou zdát jako běh na dlouhou trať, ale které postupně budou čím dál více na dosah, až v jednom okamžiku konečně doběhnete do cíle. 
Nenechte se odradit dojmem, že je to "příliš těžké", "příliš náročné" nebo "nedosažitelné". Je to jen první dojem, a když uděláte pár kroků daným směrem, už pro vás nic nebude tak daleko, jak se to zprvu zdálo. 
Stejně tak se nenechte odradit tím, že nevidíte žádné valné zlepšení nebo výsledky. Každá záležitost potřebuje čas a vaši trpělivost. Nevzdávejte se, když nevidíte efekt, jaký jste čekali. Vytrvejte ve své aktivitě. Každou situaci vnímejte jako příležitost ke svému rozvoji a mějte radost z toho, co přichází. Tím vším se učíte nové věci a rozvíjíte se. Radujte se ze samotné cesty, ne jen z cíle.

Organizací svých záležitostí si velmi pomůžete, protože to už nebude "všechno najednou", ale "všechno pěkně postupně". Uvidíte, že to nemusí být tak děsivé, jak vám to ze začátku připadalo. Vybírejte si, komu a čemu svou energii věnujete a komu nebo čemu ji věnovat nechcete. Podle toho se zařiďte. Vytvořte si přibližný časový rozvrh na každý den, napište si, co byste během každého dne chtěli udělat, a zůstávejte flexibilní vůči nečekaným záležitostem, které vám původní rozvrh trochu rozhodí. Nic se neděje, když neuděláte vše. Neklaďte si však na svá ramena přílišnou zátěž. Mějte respekt vůči svému tělu i své duši, ať děláte či plánujete cokoli. 
Jakmile uděláte krok kupředu, začne vám Vesmír posílat lidi, prostředky a okolnosti, které vás podpoří, popř. vás navedou vhodnějším směrem. Mějte otevřenou mysl a pamatujte, že věci mohou dopadnout jinak a mnohem lépe, než jak si to představujete. Nelpěte tedy na svých představách a ponechte sobě samým i Vesmíru volnost a svobodu v tom, jaká řešení budou pro vás ta nejlepší. Protože právě volnost a svoboda je tím kouzlem, které dovoluje věcem přicházet do vašeho života a umožňuje odejít všemu, co vás tížilo."

* * *

(Poselství andělů, Magda T.)



Chcete-li podpořit mou činnost finančním příspěvkem, s láskou a vděčností ho uvítám ♥


* * *
Číslo účtu: 2000715953/2010
IBAN: CZ9320100000002000715953
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

* * *

Srdečně děkuji za jakoukoli formu podpory, včetně přeposlání textu dalším lidem, kterým by mohl pomoci :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.