čtvrtek 5. června 2014

Buďte svou vlastní autoritou

Jedna z nejčastějších otázek, které mi lidé kladou, je zda bude jejich sen úspěšný či nikoli. Obvykle mi lidé říkají, že mají nějakou svou vysněnou kariéru a že by si přáli vědět, zda je pro ně bezpečné odejít ze současného zaměstnání a pohnout se kupředu směrem, kterým si přejí jít.
Například se mě lidé často ptají, zda jsou léčiteli. Co touto otázkou skutečně myslí, je: "Mohl/a bych být úspěšný/á jako léčitel/ka?" Vědí, že jsou léčiteli, neboť již mnohokrát zažili, že jejich léčivá energie někomu pomohla. Co však nevědí jistě, je to, zda by se tomu mohli věnovat jako plnohodnotnému zaměstnání.
Když se mě někdo na tohle zeptá, samozřejmě mu udělám výklad karet. Kolem každého člověka vnímám energii i to, jak tato energie souvisí s jejich ideální kariérou a životním údělem. Toto jsem dělala u svých přátel již od dětství. 
I když ráda lidem dělám výklady ohledně kariéry a životního poslání, více by se mi líbilo, kdyby se lidé stali svou vlastní autoritou. Protože mám během výkladů znepokojivý pocit, že mi tito lidé předávají svou moc nad sebou. A tak vždy dělám, co mohu, abych je povzbudila a posílila.

Naneštěstí jsme byli vychováváni k tomu, abychom silní nebyli. Ve škole nás učili, že musíme zvednout ruku, abychom mohli jít na záchod, což je přitom základní a nezbytná tělesná funkce. Učili nás, že musíme zvednout ruku, než promluvíme, i když je mluva další přirozenou funkcí.
Ano, tato pravidla pomáhají udržovat jisté společenské parametry a pořádek. Naneštěstí je však výsledkem této výchovy to, že se naučíme potlačovat své zcela přirozené potřeby a instinkty. Stáváme se příliš poddajnými.
Rovněž se učíme spoléhat na druhé lidi a jejich svolení k tomu, abychom mohli dělat to, co chceme nebo potřebujeme. To pak vede k velmi nezdravému řetězu dalších událostí. A jako dospělí se pak lidé zpochybňují. 

A tak, když ke mně přijde velmi talentovaná léčitelka a nedělá svou léčitelskou práci, protože o sobě pochybuje, považuji to za tragédii. Jen pomyslete na to, kolik životů by mohla ovlivnit a vyléčit, kdyby prostě následovala své vnitřní vedení, když ho poprvé pocítila.

Přestaňte hrát se životem bezpečně!
Každá úspěšná osoba musí umět zariskovat, aby si naplnila své sny. A tento risk je jak fyzický, tak i citový.
Maloobchodník musí riskovat peníze, když otevírá nový obchod. Autor musí riskovat odmítnutí a ztrátu času, který strávil mnoha hodinami psaní a posílání svých materiálů nakladatelům. Umělec riskuje ponížení, když lidé neocení jeho dílo. A aktivisté riskují, že budou označení za konspirační teoretiky, negativní nebo paranoidní, protože promlouvají o sociálních problémech.

Když budete neustále hrát bezpečnou hru, nikam vás to nedovede. Hra podle pravidel vám nezaručí život na jedničku s hvězdičkou. Na nebesích není nikdo, kdo by posuzoval všechno, co uděláte. Ano, existují činy, které mohou přinést více lásky, a činy, které mohou přinést více bolesti. Jako pozemští andělé máme úkoly, které přinesou světu více lásky, a vyhýbáme se tomu, abychom druhým působili bolest.

Když se mě lidé ptají, zda bude jejich vysněná kariéra úspěšná, myslí tím: "Můžu zaplatit účty tím, co rád/a dělám?" A zde je pravdivá odpověď, založená na mnoha desetiletích, kdy jsem zkoumala, co dělá lidi úspěšnými ve smyslu světového či pocitového úspěchu (to je štěstí):

Pravdou pro každý sen je ta, že je prakticky všechno přístupné a dosažitelné všem. Nejsou v tom žádné zábrany. Devadesát devět procent bloků, které zažíváte, vycházejí z vašich vlastních obav. A tyto obavy si pak promítáte na svou cestu, když se strachujete o budoucnost. 
Když se strachujeme "Mohlo by se tohle stát?" nebo "Mohlo by se mi stát tamto?", pak zaséváme semena těchto obávaných situací a v budoucnu se s nimi pak na své cestě setkáváme.

Tajemství úspěchu
Ať už sníte o čemkoli a ať si přejete pracovat v čemkoli, uspějete. Cokoli může jít dobře, když jste ochotni zariskovat. Ti nejúspěšnější lidé pracují sami pro sebe. Málokdy pracují pro někoho jiného. A tak pokud chcete zásadně zvýšit své uspokojení v práci stejně jako svůj příjem, je třeba, abyste se stali svým vlastním šéfem. 

Je moudré začít svou vlastní práci nejprve z části a mezitím si udržet své pravidelné zaměstnání k placení účtů. Jakmile začnete svým podnikáním vydělávat více a budete úspěšnější, budete již moci opustit své denní zaměstnání. To se však nestane magicky samo od sebe. Musíte zariskovat a začít se věnovat své vlastní práci. Musíte riskovat finančně i citově, avšak odměny za to náramně stojí. 

Bůh je váš zaměstnavatel. Mohli byste říct, že my jako pozemští andělé pracujeme pro Boha s.r.o. A stejně jako každá jiná dobrá společnost poskytuje Bůh s.r.o. všem svým zaměstnancům dostatek podpory a zásob.
Všechno, co musíte udělat pro úspěch a nádherné úkoly, stejně jako pro povýšení a navýšení platu, je následovat vedení, které dostáváte jako zaměstnanec Boha s.r.o.
Pracovali jste už ve společnosti, kde si nějaký zaměstnanec stěžoval na každý úkol, který dostal, a hádal se o něm? Měl tento zaměstnanec zvýšený plat nebo uznání? Obvykle ne!
Zaměstnanci, kteří bývají povýšeni a dostávají přidáno na platu, jsou obvykle ti, kteří mají týmového ducha a kteří následují doporučení, která dostali od vedení. Stejně tak je to i u Boha s.r.o.: dostali jste úkoly, které vůbec nevypadají, že by nějak souvisely s vaší kariérou. 
Například dostanete silné vnitřní vedení, abyste přestali pít alkohol nebo se stali vegetariány. Můžete dostat nutkání přestěhovat se do jiného města, vzdát se některých škodlivých vztahů nebo začít cvičit jógu.
To jsou příklady úkolů od Boha s.r.o. Tyto úkoly zdánlivě vůbec nedávají smysl. Můžete si pomyslet, že vůbec nesouvisejí s vašimi povinnostmi. Ale pokud uděláte své úkoly, budete zázračně odměněni. Když budete váhat a všechno odkládat, nebo se o svých úkolech hádat, nečekejte, že se dostanete daleko. Stále budete milováni a oceňováni za to, kdo jste, ale nedostanete další úžasné úkoly, které by promlouvaly k vaší duši.

Práce světla
Pozemští andělé jsou někdy nazýváni "pracovníci světla" a tyto dva termíny jsou snadno zaměnitelné. Hovořím o tom proto, abych podotkla, že se jedná o pracovníka světla, nikoli zdržovatele světla.
Jako pozemští andělé jsme tady, abychom konali svou práci! Vy i já máme mnoho velkých věcí na práci. Nejspíše dokážete energeticky vycítit hloubku a rozsah svého životního poslání ve svém nitru. Můžete to pociťovat jako vnitřní nutkání pomáhat světu. Může to být jako budík od Boha, který uvnitř vás zvoní, aby vás donutil vstát a jít vykonat pozitivní rozdíl.

Být svou vlastní autoritou znamená, že věříte tomuto vnitřnímu vedení a následujete ho bez odkládání nebo váhání.

Pro nás všechny platí toto:

1. Potřebujete si být dobře vědomi svých skutečných pocitů, fyzicky i citově.
2. Je důležité každý den udělat něco pro svůj sen.

Je úplně jedno, co v souvislosti s vaším snem uděláte, ale je třeba, abyste to učinili každý den. Tím prokazujete svou spolupráci s Nebesy. Vždy máte možnost svobodné volby, takže máte samozřejmě kontrolu i moc nad svou vlastní budoucností. Avšak pokud se modlíte za šťastný výsledek, je třeba, abyste s Bohem a nebeskými anděly spolupracovali. Je to záležitost týmové práce, není to o tom, zda jste nezávislí nebo závislí.
Dostáváte vnitřní nutkání k podniknutí nějaké akce nebo nějakého kroku. Možná vás to vede ke zdravé životní změně nebo k tomu, abyste udělali něco konstruktivního. Toto vnitřní intuitivní vědění je váš úkol od Boha s.r.o. A pak vyvstává otázka: Přijmete tento úkol a budete následovat pokyny, které jste dostali? Máte svobodnou vůli, takže nemusíte dělat nic. Jsou miliony důvodů, proč lidé své Božské úkoly neplní. Mohou vášnivě debatovat o tom, proč nemohou udělat to, o co jsou žádáni. Jejich argumenty mohou vycházet například z toho, že nemají dost času, peněz nebo informací; že se necítí připraveni nebo si dost nevěří. Seznam důvodů, proč nemohou naplňovat své Božské poslání, pak pokračuje dál a dál.
Co kdyby však tito zaměstnanci Boha s.r.o. namísto toho vložili stejné množství vášně do jednoho riskantního kroku a pokusili se udělat alespoň jeden krůček ve směru svého poslání? Odpovědí je, že jakmile uděláte jeden krok podle svého vnitřního vedení, Vesmír vás adekvátně podpoří a poskytne vám úžasné příležitosti. 
Vaše největší sny téměř vždy souvisejí s vaším životním posláním. Bůh s.r.o. chce, abyste byli šťastní, zdraví, hojně zajištění, intelektuálně povzbuzovaní a citově i duchovně naplněni. Bůh s.r.o. si nepřeje nešťastné zaměstnance! Chce však jedno: zaměstnance, kteří řeknou Ano svým úkolům, aniž by se o nich začali hádat, neodkládali je, nezdržovali a nesnažili se je překroutit tak, aby odpovídali vůli jejich ega. 

Když řeknete Božským úkolům Ano, budete úžasně odměněni zázračnými výzvami, zábavnými příležitostmi, a mnoha povýšeními a zvýšením platu. Pointou tohoto všeho tedy je, že jakýkoli sen, do něhož jste ochotni investovat práci a úsilí, se naplní!
Ale nejprve musíte být ochotni podniknout aktivní kroky. Každá úspěšná osoba opravdu tvrdě pracuje. Každý pozemský anděl je tady, aby konal svou práci.
Například jako léčitel budete potřebovat podniknout některé z následujících kroků:

  • Udržovat svou mysl i tělo čisté a jasné, abyste mohli nechat vysokovibrační energie proudit skrze sebe.
  • Jít na kurzy nebo číst knihy o různých léčivých metodách.
  • Praktikovat svou léčitelskou práci na sobě samých, svých milovaných, svých mazlíčcích nebo na rostlinách.
  • Umět se prodat tím, že budete mít webovou stránku nebo stránku na sociálním médiu, která bude věnována vaší léčitelské praxi. (Možná by vám mohl partner nebo blízký přítel dělat manažera.)
Nebo je-li vaším snem stát se spisovatelem, kroky, které potřebujete udělat, budou možná některé z těchto:
  • Udělat si přehled témat, které chcete ve svém psaní rozebrat.
  • Pravidelně si sednout a psát.
  • Být ochotni poslat to, co jste napsali, nakladatelům, aniž byste se nechali čímkoli odradit od práce na svém snu.
Proces, který fungoval mně, spočíval v tom, že jste si stanovovala konečné termíny. Když jsem poprvé začala psát, byla jsem velmi zaneprázdněna péčí o své dva syny, zaměstnáním sekretářky a současným studiem na místní univerzitě. Bylo by velmi jednoduché říct, že nemůžu vydat knihu, protože jsem příliš zaneprázdněná. Protože by to byla pravda: byla jsem zaneprázdněná!
Je jednoduché nechat se zaskočit velikostí svého snu. Obzvláště to platí v případech, kdy přesně nevíte, jak se dostanete do cíle. Je ale pravda, že každý sen, který se kdy splnil, se vždy naplňoval neočekávanými a velmi kreativními způsoby.
Opravdu tedy nemůžete předvídat všechny zvraty a převraty, které vás posunují dále k vašim snům. Rovněž nejsou žádné záruky, že tato cesta bude snadná. Ve skutečnosti vás na vaší cestě potkají i okamžiky zklamání. Ale nenechte se tím zastavit!

Vaše sny jsou jako vaše dítě a potřebují, abyste se o ně starali - ve smyslu každodenní práce na něm - potřebujete ho opečovávat, podporovat a nechat jej vyrůst do plného uskutečnění. Když si zvyknete každý den podnikat aktivní kroky pro svůj sen, najdete svou cestu mnohem rychleji a jasněji, než kdybyste o tom jen snili.
Každý den udělejte něco, co souvisí s vašimi sny - nezáleží na tom, co. Aktivní kroky povzbuzují vaši tvořivost a jste si díky nim více vědomi příležitostí. 

Někteří lidé se bojí pohnout kupředu, protože se bojí neúspěchu či selhání. Je jednodušší si prostě někde v nitru snít, než si uvědomit, že takhle se to nikdy nesplní. Tato stagnace navíc tlumí vaši energii.
Vždy si pamatujte, že vaše sny rozhodně pomohou i druhým. Tím, že naplníte své sny, budete inspirovat i druhé, aby to dokázali také. A váš sen o tom, být léčitelem, učitelem, umělcem nebo spisovatelem bude mít velký přínos pro lidi, jejichž životů se tímto dotknete.

Když už tedy nejste ochotni dělat aktivní kroky pro sebe a svůj sen, udělejte to pro ty, na kterých vám záleží! Které problémy ve světě vás skutečně rozhořčují? Co ve vás vyvolává vášeň nebo rozčilení? U kterého tématu si nejčastěji pomyslíte: Někdo by s tím měl něco udělat! ?

Ten někdo jste vy!

Slibte si, že každý den uděláte jeden krok související s vaším snem, jako např.:
  • Přečíst si nové výzkumy
  • Procvičování
  • Psaní
  • Kontakt s lidmi, kteří jsou experty v daném oboru
  • Věnovat se marketingu
  • Tvorba vizualizačních pomůcek 
Tvorba vizualizačních pomůcek zahrnuje vystřihování obrázků z časopisů nebo vypsání či vystřižení inspirujících frází, které souvisejí s vaším plnícím se snem. Nalepte si tyto obrázky a slova na velkou nástěnku, a pak tuto nástěnku vizí vystavte někde, kde ji denně uvidíte. Pokaždé, když se na nástěnku podíváte, řeknete tiše: "Děkuji ti, Bože, za to, že jsou tyto mé sny již naplněny."

Je velmi důležité umět si představit a vizualizovat své sny jako již naplněné. Pokud na ně budete myslet jako na něco, co se stane někdy v budoucnu, budete je neustále udržovat někde v dáli, odložené do budoucnosti.

I když se ještě necítíte připraveni, i když nevíte úplně jasně, co byste měli dělat, něco udělejte. I když jste přesvědčeni, že jste ta nejzaneprázdněnější osoba na světě, něco podnikněte a učiňte nějaké kroky související s vašimi sny každý den.

* * *

- z knihy Asertivita pro pozemské anděly, Doreen Virtue (z anglického originálu Assertiveness For The Earth Angels)
 překlad: Magda Techetová



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.