sobota 12. července 2014

Zacházení s energiemi pro empatické osoby

Jako vysoce citlivý člověk - také známý jako empatický - cítíte emoce všech ostatních. Funkce vašeho těla jsou jako vibrační nástroj, podobně jako bubínek vibrující v tónech myšlenek a pocitů druhých lidí. Jako citlivý pozemský anděl rovněž tyto myšlenky a pocity druhých vstřebáváte do sebe. Proto když s někým mluvíte, se pak cítíte vyčerpaní nebo nahněvaní. Navíc si také sami děláte starosti, zda bude tato osoba v pořádku, když se nachází v takové situaci. Nebo se můžete strachovat o to, zda vás má tato osoba ráda nebo jestli se na vás nenahněvala, což je u pozemských andělů velmi častý problém. Můžete dokonce dané osobě přehnaně dávat, abyste se ujistili, že se na vás nebude zlobit, a to až neúměrně vašemu vztahu.

Pokud máte sklony být až přehnaně štědří, obzvláště k lidem, kteří vám to neoplácejí, je to známka toho, že se cítíte nejistě a úzkostně. Rovněž to znamená, že přebíráte energii druhých lidí, což vás mate.

Štítování
Štítování je jako užívání deštníku, když prší. Má to stejný smysl a nijak to nesouvisí se strachem nebo paranoiou. Štítování znamená ochranu před hrubými, negativními a nízkými energiemi. Když se zaštiťujete, že to způsob, jakým si zajistíte, že vaše energie zůstane vysoká a čistá, obzvláště když cestujete nebo pracujete v hrubém prostředí. Například jste-li zaměstnáni ve společnosti plné soutěžení, politických her nebo negativity, ovlivní vás to. Obdobně pokud žijete s někým, kdo tíhne k tomu být negativní, budete vstřebávat jeho nebo její energii, dokud nebudete zaštítěni.
Zde jsou některé způsoby, jak se ochránit:

1. Krystaly
Krystaly jsou mocné minerály, horniny, kameny a drahokamy, které přeměňují, ochraňují a zesilují různé energie. Když je nosíte na těle, spíte v jejich blízkosti, držíte je nebo je máte na svém stole, mohou vám pomáhat odrážet negativní energii. Některé z mocných štítovacích krystalů jsou například:

  • Ametyst: Tento nádherný fialový polodrahokam napomáhá povznášet energii ve vašem okolí i ve vašem nitru.
  • Obsidián: Tento krásný černý kámen odráží negativitu, hněv a psychické útoky.
  • Citrín: Tento rozkošný žlutý kamínek pomáhá zvyšovat pozitivní energii a odrážet negativitu.
  • Křišťál: Tento překrásný čirý krystal rozkládá sluneční světlo do barev duhy, a totéž dělá i s negativní energií - tříští ji a obrací.
  • Záhněda: Položte si tento hnědý krystal blízko své postele a uvolníte negativitu pocházející z vašich minulýlch vztahů, zatímco spíte. 
  • Růženín: Tento světle růžový krystal vás chrání ve vašich milostných vztazích.
  • Lapis lazuli: Tento krásný tmavě modrý kámen je dobrým základním ochráncem.

2. Andělská světla
Můžete požádat archanděla Michaela, andělského ochránce, aby vás zaštítil svým královsky modrým a fialovým světlem. Pouze v duchu či nahlas řekněte: "Archanděli Michaeli, prosím, obklop mě nyní svým ochranným štítem." Protože je tento archanděl neomezený, je schopen zaštítit okamžitě každého, kdo ho zavolá. Můžete také požádat Boha, aby vám poslal další strážné anděly, aby chránili vás, vaše milované, váš domov, vaše vozidlo, nebo nějakou jinou osobu, místo nebo věc. Andělů je nekonečné množství a vše, co musíme udělat my, je jen požádat - a vše je dokonáno.

Očišťování
Stejně důležité jako zaštiťování je také očišťování vaší energie. Kdykoli se cítíte unavení, zmatení nebo přitahujete smůlu, dopřejte si čas na očištění své energie. Mnohdy jsou to totiž projevy toho, že jste vstřebali nějakou negativitu.
Podobně jako u štítování existuje mnoho způsobů, jak se očistit. Můj oblíbený je říct: "Archanděli Michaeli, prosím, očisti mé nitro i mé okolí od všech energií, které nepocházejí z Boží lásky a světla." Archanděl okamžitě přijde na pomoc každému, kdo o ni požádá, protože nás všechny velmi miluje a je schopen pomáhat všem současně.
Dalším způsobem je dopřát si velmi horkou koupel s mořskou solí (kterou můžete koupit v obchodě se zdravou výživou v oddělení koření). Také si do své očišťující koupele můžete přidat květinové esence a esenciální oleje a obklopit svou vanu bílými svícemi coby symboly vašeho záměru se očistit.
Masáž nebo obdobná práce s tělem má rovněž úžasné očišťující účinky. To platí obzvláště tehdy, když spolupracujete s masérem, který je zkušený v oblasti uvolňování energií i fyzického napětí.
Upravit svůj jídelníček a zbavit ho všech škodlivin je také způsob, jak se očistit od fyzických i energetických toxinů. Můžete si rychle udělat ovocný džus nebo pracovat s bylinkami a doplňky, které vyplavují těžké kovy a jiné fyzické škodliviny, které mohou být spojeny s vašimi energetickými škodlivinami. Promluvte si se svým místním naturopatem nebo jiným zkušeným člověkem v obchodě.

Uzemňování
Uzemnění znamená, že vaše vědomí je usídleno ve vašem těle, což je opakem případu, kdy se vznáší nad ním a kdy si nejste vědomi toho, co fyzicky děláte. Mnoho pozemských andělů opouští svá těla, protože nemohou vystát pozemskou rovinu. Jdou ve svém vědomí "domů" a nejsou skutečně tady. Je v pořádku to dělat během denního snění nebo meditace, ale během dne a bdělosti je třeba pamatovat na to, že jsme tady ve fyzických tělech z určitého důvodu.
Abyste se uzemnili, můžete nosit na těle krystal obsidánu. Také můžete jíst kořenovou zeleninu, která vyrůstá v zemi, včetně organických ředkviček, brambor, mrkví, cibulí a tuřínů bez GMO.
Rovněž se můžete uzemnit pedikúrou, ať už si ji dopřejete sami nebo vám ji udělá někdo jiný. Další úspěšnou uzemňující technikou je vizualizovat si kořeny, které vyrůstají z vašich chodidel, podobně jako byste byli strom. Pociťujte energii země, jak se spojuje s vašimi chodidly.
Jednou z mých nejoblíbenějších metod je však přímé spojení s přírodou. Vyzujte si boty a fyzicky se dotýkejte trávy, půdy, písku nebo vody. Pomůže vám to soustředit svou mysl zpět do své fyzické reality.

Stromy jsou úžasnými léčiteli!
Pro zaštítění, očištění i uzemnění můžete dostat mnoho podpory a pomoci od stromů. Vždy jsem cítila velmi blízké spojení se stromy. "Promlouvají" ke mně a já dokážu slyšet i cítit jejich energii a poselství. Právě stromy mě učily o své léčivé síle. 
Jednou jsem byla na cestách a začala mě bolet záda. Byla jsem vedena k tomu, abych se opřela o strom. Cítila jsem, jak tuto bolest z mých zad strom vysává. Strom tuto bolest nepřechovává; přeměňuje ji. A velmi rychle jsem se opět cítila skvěle! Od té doby jsem se stromy pracovala rovněž na přeměně nemocí a emocionální bolesti. Učila jsem to i další lidi se stejnými pozitivními výsledky - včetně celých skupin, které jsem vedla ke spojení se stromy.

Abyste se mohli uzdravit s pomocí stromu, vydejte se do lesa a mentálně požádejte jeden ze stromů, aby vám pomohl. Věřte svému vnitřímu vedení ohledně výběru stromu, s nímž budete pracovat. Odpoví vám a promluví k vám. Pocítíte, jak vám strom odpovídá, ve svém těle i v mysli. Já dokážu ve své mysli slyšet i jejich hlas, podobně jako mnozí další lidé.
Pak se opřete o kmen stromu a zavřete oči. Volně dýchejte. Buďte ochotni propustit všechnu bolest. A nebojte se - stromu tím neublížíte. Je to stejný proces, kterým stromy mění špinavý vzduch na čistý kyslík.

Léčení s pomocí stromů jsou ohromná, něžná a velmi laskavá. Stromy mají tolik moudrosti! Každý z nich má svou vlastní osobnost a zvláštní zaměření. Žádné dva nejsou stejné.

Také miluji sedět pod jejich korunami a zapisovat si jejich poselství. Toto jsem udělala i ve své knize Léčení s vílami, kdy mě stromy učily propouštět minulost.

Můžete také očistit a zaštítit před negativitou náš svět, což je mocný proces, který mohou vykonávat všichni pozemští andělé, aby pomohli každému, kdo žije na této nádherné planetě. Vizualizujte si svět, jak je zcela očištěn a zaštítěn a požádejte Boha, aby Zemi obklopil dalšími strážnými anděly a ochranným světlem. Čím více z nás toto bude dělat, tím více ochrany planeta obdrží.

* * *

- z knihy Asertivita pro pozemské anděly, Doreen Virtue (z anglického originálu Assertiveness For The Earth Angels)
 překlad: Magda Techetová



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.