středa 15. července 2015

Novoluní ve znamení Raka - šach mat ve hře lásky

Novoluní jsou neuvěřitelně mocnými časy nových začátků, avšak protože je toto novoluní uprostřed mezi dvěma úplňky v rámci jednoho měsíce, jeho energie je ještě umocněná!

V červenci z 15. na 16. (podle toho, kde na Zemi žijete) nastane novoluní ve znamení Raka - které se jmenuje také temný měsíc, protože není viditelný okem.
Rak je vodní znamení, a proto, je-li měsíc v tomto znamení, budeme všechno cítit o mnoho hlouběji, a to zejména v těch okamžicích, kdy je měsíc v úplňku nebo novoluní - jako dodatek ke vší citové hloubce, kterou budeme pociťovat, se také Slunce nachází v Raku společně s Merkurem a Marsem.

Nyní je čas zhluboka se nadechnout - protože velmi brzy naše emoce naberou obrátek a začnou vřít.

Toto je velký rok pro nás všechny - je o náhlých změných a objevování našich autentických já. Je to čas, kdy se dostáváme ke kořenům toho, kým opravdu jsme a jaké si přejeme své životy mít bez vnějšího vlivu jiných lidí - je o vnímání a prožívání naší individuální pravdy.

Rozhodujeme se, co chceme dělat - spíše než co bychom 'měli' dělat.


V průběhu posledních několika měsíců procházíme urgentními změnami a někdy také pomalým - nebo dokonce téměř žádným - pokrokem. Dostalo se nám překvapení, horkosti, vášní a možností znovu navštívit minulost v průběhu nedávné retrográdní fáze Merkuru - pokud jsme přijali tyto výzvy, naše životy nám budou připadat o mnoho jiné než jak se zdály 1.ledna. Díkybohu.
Tento čas, toto novoluní, je o něčem jiném - o načasování.

Hvězdy se doslova uskupují tak, aby nám podaly pomocnou ruku. Někteří z nás dostali kariérní příležitosti, obzvláště podnikatelské povahy, nebo prošli změnami svého žití a rodinných záležitostí - ale toto je skutečně léto lásky, a tak většina z nás pocítí tuto fázi měsíce hluboce ve svých srdcích.
Kolikrát jsme si už řekli, že jsme potkali tu pravou osobu ve špatném čase?
To všechno se tento měsíc změní - nejen, že si budeme vědomi toho, kdo je pravou osobu, ale také k tomu dojde přesně v pravý čas.
I když někteří mohou namítat, že neexistuje žádná "pravá" osoba, v tomto kontextu "pravá" znamená vztah, kterému se žádný jiný nevyrovná - a pokud jsou někteří z nás vůči tomuto ideálu stále ještě skeptičtí, pak jen proto, že to ještě neprožili.

Jelikož Merkur i Mars jsou ve znamení Raka, nejen, že budeme své city cítit z hloubi svého srdce, jeho samotného středu - ale také budeme cítit naléhavost k jejich vyjádření.
Během dorůstajícího měsíce, které trvalo do 7.července, jsme mohli cítit, jako by naše slova vycházela z našeho srdce sama. Není to o tom, že bychom přišli o rozum - ale zkrátka zničehonic nezáleží na ničem jiném než na pravdě, která leží hluboko uvnitř naší duše.
V období novoluní a během následujícího týdnu okolo 28.července pocítíme tlak, který se bude stupňovat, dokud konečně nevyložíme karty na stůl.
S kvadraturou Uranu pocítíme ve svém milostném životě něco jako budíček. Někdy i ty naprosto zřejmé věci - a city - jsou nejvíce přehlíženy. Někdy je pro nás snadnější vytvářet drama, než si užívat pocit lehkosti.

Toto novoluní v Raku je velmi jedinečné. Nejen, že písně našeho srdce budou pět pravdu, ale také pocítíme velký mír, jakmile dáme svým emocím průchod a pak zhmotníme to, co jsme si opravdu ve svých životech přáli.
Zde také ztrácíme schopnost lhát - obzvláště sobě samým, a přestože je často těžké vyjít s pravdou ven, během tohoto novoluní pravda nasytí všechen noční vzduch.
V tomto čase bude v retrográdní fázi Saturn a spolu s Plutem, vůči němuž bude ve třetině kruhu, to znamená, že zase jednou mohou vyvstat naše minulé vztahy, abychom se na ně opět podívali.

Rozdíl v tomto čase však je ten, že vesmír bude na naší straně.

Zažijeme mnoho okamžiků uvědomění a pochopení, protože mnohé věci najednou zapadnou na své místo, a všechen zmatek posledních několika let se nyní zklidní, abychom mohli vstřebat prožité lekce a porozumět jim. Někdy není lehké uvidět příčinu za vším, co se děje - ale během tohoto času vše dáme dohromady.

Ani osud se nemůže hádat s hvězdami.

Všechna novoluní jsou o nových začátcích a setí semínek změn, které bychom si přáli zhmotnit ve svých životech během následujících měsíčních cyklů - avšak tento měsíc je o něčem unikátním.
Není to o setí nových semínek - ale o jejich konečném zakořenění.
Někdy je jednodušší brát život tak, jako kdybychom hráli šachy. Je snadné být pěšcem, a někdy dokonce i královnou - předstírat, že život a tajemství našich srdcí jsou úplně jiné než to bušení upřímnosti, které tluče zevnitř našich duší. Ale toto novoluní je o tom, že se všechno dá dohromady - nejen že pocítíme horkou chemii hluboké lásky a vášně, ale i načasování bude na naší straně.
V tomto čase si naše srdce hrají na pevnosti - je načase dát šach mat ve hře lásky.

* * *

zdroj: http://www.elephantjournal.com/2015/07/new-moon-in-cancer-checkmate-in-the-game-of-love/
překlad: Magda Techetová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.