pátek 28. srpna 2015

Super úplněk ve znamení Ryb 29.srpna 2015

Ryby jsou znamením vody a všeho, co je silné a nevyzpytatelné, jako je intuice nebo naše schopnost lásky. 
Obvykle jsou Ryby snivým znamením, které dává přednost fantaziím, jež existují v jejich představivosti. Protože však Jupiter utvoří konjunkci s Měsícem, můžeme se cítit více úzkostní ohledně využití emocionální hloubky tohoto měsíce k získání větších vhledů ohledně kroků, které jsme učinili na své cestě a které nás dovedly do tohoto přítomného okamžiku.

Toto je ten horkokrevný vrcholný emocionální bod, ke kterému jsme se všichni dopracovávali již od dubna. Super Měsíce jsou mnohem plodnější než obvyklé úplňky, protože jsou mnohem blíže Zemi, a během tohoto si uvědomíme svá zjištění téměř katartickým způsobem. Zdá se, že se nyní mnoho věcí nachází na hranici ve smyslu citových průlomů a vývoje - to proto, že opravdu jsou. Dosud jsme se nacházeli ve fázi dorůstání tohoto měsíce a mohli jsme mít pocit, že jen těžce šlapeme vodu našich temných, špinavých hloubek svého citového světa. Některým se může zdát, že to skrze tento těžký čas ani neustojíme - ale věřme, že ano.

Ne každý úplněk je kouzelným časem. Někdy jsme donuceni potopit se hluboko pod povrch a pohlédnout na všechny své odpadky, před kterými jsme se schovávali. Avšak jen to, že už nebudeme nosit růžové brýle, neznamená, že si tento úplněk nebudeme pamatovat ještě dlouhý čas poté. Tento úplněk je o pohlédnutí na každý jediný krok, který jsme na své cestě učinili - každou jedinou volbu, která nás dovedla tam, kde teď jsme.
Někdy se v astrologii dostáváme do určitých bodů, kde nás vesmír zastaví, tak abychom se ujistili, že náš následující pohyb kupředu bude v nejlepším zájmu nás i našich srdcí. Pluto, Neptun, Uran a Venuše, které jsou všechny v retrográdní fázi, nás zdržují v jakémkoli pokroku, o němž jsme si předtím mysleli, že ho dosáhneme. Je to čas, kdy jsme žádáni, abychom se zastavili a přehodnotili, zda se opravdu nacházíme na správné cestě a zda jsou naše hlavy a srdce v souladu s našimi přáními a cíli.
Kvůli těžkému vlivu citlivých Ryb to znamená, že dosáhneme bodu varu. Pokud nasloucháme svým srdcím a následujeme cestu, která nám opravdu přijde jako ta pravá pro nás, pak nás to přivede k pocítění lásky na ještě větší úrovni a k naplnění ohledně našich životů a individuálních cest. Na druhou stranu, pokud nedbáme na svou intuici a činíme volby, které nejsou v souladu s cestou naší duše, pak ve svém současném bodě pocítíme nepokoj a neklid.
V průběhu týdne budeme žádáni, abychom ustoupili, vystoupili ze svých hlav - a vstoupili do svých srdcí. Budeme žádáni, abychom seděli v tichosti a dívali se, zda jsme opravdu tam, kde chceme být. Tak nějak nám Vesmír dává přestávku. Někdy i přesto, že jsme dospělí, se nechováme tak, jak bychom měli, nebo jak bychom opravdu chtěli - neseme si emocionální zátěž, a pokud na tomto nákladu budeme zarputile lpět, tak se brzy zasekneme a nebudeme schopni pokračovat dál do své budoucnosti.

Právě teď je náš čas k tomu, abychom si věci promysleli, než vstoupíme do čtvrté čtvrtiny roku. Blížíme se k závěrečným čtyřem měsícům roku 2015 - a je nezbytné, abychom do ní vstoupili tak čestně a přirozeně, jak jen můžeme. Tento rok nám sliboval velké změny a odhalení pro všechny z nás - a nyní je čas zhodnotit, jak blízko jsme životu, který jsme si představovali, když jsme slavili Nový Rok. Je normální sejít z cesty a ztratit se po cestě - ale tento úplněk nám ukazuje, že nikdy není pozdě začít dělat věci zase správně.
Jako lidé jsme předurčeni k tomu dělat chyby a věci, o kterých víme, že bychom je dělat neměli - a to je v pořádku. Bez ohledu na to, jak daleko jsme zbloudili od své pravé cesty, vždy se můžeme rozhodnout zastavit a otočit se - vždy si můžeme zvolit změnu. Jen proto, že se nyní věci zdají být nejasné a zmatené, nemusíme si myslet, že nemůžeme napravit svůj směr, tak abychom dokázali vidět život, který si přejeme, zhmotněný do reality. 

Abychom to mohli uskutečnit, budeme potřebovat udělat mnohem víc, než jen ťapkat v mělčinách svých emocí - potřebujeme do nich skočit a plavat v nich, jako by na tom závisel náš život. Musíme učinit vědomé rozhodnutí pohlédnout do tváře životu, jaký je právě teď - žádné schovávání ani žádné lhaní. Budeme žádáni, abychom pohlédli do tváře svým myšlenkám, snům, přáním, svým hlavám i svým srdcím. Musíme pocítit všechno, co je uvnitř nás, jak negativní, tak i pozitivní, jak naděje, tak i obavy. Tuto přestávku od vesmíru máme brát jako dar, kterým skutečně je - dar retrospektivních odhalení, ještě než začneme něco dělat s volbami, které jsme učinili.

Je to o vstřebání životní sbírky lekcí, kterých se nám dostalo v průběhu pouhých několika let. Je to o volbě najít svou vlastní pravdu - a pak na tom postavit svůj život. Protože slunce vždy vyjde, aby započalo nový den - ale je na nás, abychom zajistili, že to bude ten nejlepší, jaký můžeme mít.

- Kate Rose

* * *

zdroj: http://www.elephantjournal.com/2015/08/super-full-moon-in-pisces-the-emotional-apocalypse/
překlad: Magda Techetová 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.