pátek 9. června 2017

Jak navázat vážný vztah

Někteří lidé vztah začínají tak, že se s někým vyspí, a pokud je to dobré, usoudí, že navázali vážný vztah. To je velká chyba, která vede k mnoha srdečním problémům. Různí lidé totiž mají nejrůznější představy o tom, co takové jedno vyspání znamená, a zdaleka ne všichni tím dávají znamení, že navázali vztah.

Vážný vztah spřízněných duší se navazuje slovy, přičemž partneři se musí natolik znát, aby si mohli navzájem věřit. Spát by spolu měli začít teprve tehdy, až si vyznají lásku a výslovně si slíbí, že spolu chtějí žít v monogamním vztahu. Do té doby by si měli také společně ujasnit, jakým způsobem budou předcházet nechtěnému početí a pohlavním nemocem. Teprve za těchto podmínek mohou sex povznést na patřičnou úroveň a proměnit ho v pravé milování. 

Jak už jsme probírali, o závazný vztah obvykle víc usiluje žena, zvlášť funguje-li v páru silná pohlavní polarita. Ženská energie směřuje spíše dovnitř a tíhne k bezpečí, zatímco mužská energie expanduje a tíhne ke svobodě. To je pochopitelně velmi choulostivá situace a musí se s ní umět zacházet. Žena nemůže muže k závazku otevřeně vyzvat, protože tím nic nezíská. Za určitých okolností jí muž pro radost slíbí cokoli, budou to však jen slova. Žena by se proto měla chovat i mluvit vstřícně a svůdně, ale zároveň sexuálně zdrženlivě, aby podpořila mužovu touhu se přiblížit a zavázat. Chce-li muž například sex, může ho políbit a říct: "Nejsem si jistá, že jsem na to už připravená. Chci se milovat jen s někým, s kým chci opravdu žít." Odpověď může nechat čistě na partnerovi. To není manipulace, je to za daných okolností jednoduše nejrozumnější jednání.

Obecně se dá říci, že většina žen i mužů ví docela brzy, jestli chce s někým vstoupit do vážného vztahu, nebo ne. Pokud si někdo ještě po několika měsících není pořád jist, má zřejmě sám nějaký problém. V tom případě přišel čas promluvit si o věci přímo. A pokud ani pak neví, je čas jít o dům dál. Nezapomeňte, jak vztahy začínají, tak také pokračují. 

* * *

- z knihy Vaše spřízněná duše, Tara Springett

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.