neděle 11. června 2017

Karetní výklad Doreen Virtue pro týden od 12. do 18.6. 2017

Ahoj, tady je Doreen a toto je váš týdenní karetní výklad pro týden od 12. do 18.června. Na mnoha místech ve světě se bude slavit Den otců, a tak posíláme lásku našim tatínkům na Zemi i v Nebi. Chtěla bych dnes použít Vykládací karty archanděla Gabriela. Gabrielovo jméno znamená v hebrejštině Anděl síly a je také tím hlavním, kdo předává poselství. Protože se toho ve světě tolik děje, je příhodné spojit se právě s andělem poselství. Zeptáme se tedy, nad čím Bůh chce, abychom tento týden přemýšleli. Archanděl Gabriel je ten pravý, kdo vám může pomoci, jste-li spisovatelé, řečníci nebo děláte jakoukoli činnost, při které předáváte někomu informace a poselství.

Pro začátek týdne tu máme dvě karty. První z nich je Zranitelnost. To je nádherné. Jak už jsem říkala, Gabriel nám pomáhá s psaním, ale obecně také s jakýmkoli tvořivým vyjadřováním a s léčením, které uskutečňujeme těmito činnostmi, ať už jimi léčíte sebe samé nebo druhé. Druhá karta, která vyšla společně s touto, je Pusťte se. Dohromady vypovídá tato kombinace o tom, že pokud se nějaká vaše část cítí zranitelná a křehká, zraněná, velmi citlivá, máte ji odevzdat Bohu a nechat ji, aby se projevila nějakým tvořivým způsobem prostřednictvím nějakého díla. Nebojte se být ryzí ve svém uměleckém vyjádření! Ať už je to psaní, malování, poezie nebo zpěv, vyjádřete se od srdce. Dejte své duši možnost se vyjádřit. Druzí lidé se mohou na vaši jemnost napojit a zjistit tak, že nejsou sami, kdo se tak cítí. 
A druhý význam těchto karet se týká něčeho ve vašem životě, co je pro vás škodlivé, nebo dokonce zničující, jako je zneužívání. Přišel čas z toho odejít pryč. Pokud se nacházíte v nějakém vztahu, v němž se cítíte zle, v němž vás druhá osoba ponižuje, zahanbuje, nebo se snaží vám neustále dokazovat, že ona je lepší než vy, či něco podobného, je načase se toho vzdát a dovolit Bohu, aby vás z toho vyvedl ven. Potřebujete zdravý vztah! A jestliže jste ještě žádný neměli, pak dost možná ani nevíte, jak vůbec takový vztah vypadá. V takovém vztahu se s druhým člověkem navzájem podporujete. Nejednáte spolu nečestně a nic nepředstíráte - naopak jste otevření, sami sebou a tak se navzájem také přijímáte, milujete a ctíte. 
Je to pro vás velmi důležitý čas, kdy se vydáte hluboko do svého srdce a konečně procítíte to, co v něm máte. Nebojte se stínů, které v něm nosíte. Protože tím, že se s nimi dostanete do kontaktu, do nich vnesete světlo a odhalíte tak Boží krásu, která je ve vás uložena a která má být vyjadřována.

Pro střed týdne tu máme také dvě karty. První z nich je Citlivost. Znamená to, že tento týden bude pro nás plný hlubokých emocí. Tyto silné emoce můžete cítit kvůli tomu, co se děje ve světě nebo ve vašem osobním životě, a také můžete dostat nějaká silná vnuknutí a znamení. Tato karta vyšla v úžasné kombinaci s kartou Vděčnost. Místo toho, abyste se na sebe zlobili za to, že jste tak citliví a že máte tolik pocitů, nebo za to, že máte pocity "špatné" či "nízké", máte si uvědomit, že jsou Božím darem. Byl vám dán k tomu, abyste ho využívali k dobru - můžete pomoci mnoha dalším vysoce citlivým lidem! Také dostávám vizi toho, že někteří z vás jsou voláni k tomu, aby pomáhali vysoce citlivým dětem, protože ty jsou bombardovány pocity a nevědí, co s nimi dělat, a pak se uzavřou a všechno to v sobě potlačí. Děti mají zůstat otevřené a vyjadřovat krásu svých pocitů. 
"Děkujeme Ti, Bože, za naši citlivost, i za to, že nám ji pomáháš vyjadřovat."

Na konec týdne jsou rovněž dvě karty. První z nich ještě nikdy předtím nevyšla, a je to Nástěnka vizí. Je to jeden ze způsobů, jak se tvořivě vyjádřit. Doslovný význam této karty spočívá v tom, že si vezmete kus kartonu nebo nějakého velkého papíru a nalepíte si na něj obrázky, ať už vystřižené z časopisů nebo vytisknuté z počítače, které odrážejí vaše přání a vás samé. Použijte jakékoli obrázky nebo nápisy a slova, které vás inspirují. Může to pro vás být i způsob meditace, protože když procházíte ony obrázky a slova, můžete sami začít vytvářet svůj vlastní příběh. Nebuďte přitom prosím perfekcionističtí. Dejte si tam zdravé lidi. Šťastné lidi. Pokud chcete například vydat knihu nebo dílo, vytvořte si model již vydané knihy. Já jsem si kdysi na svou nástěnku vizí nalepila obrázek duchovní učitelky a nalepila na ni svůj vlastní obličej z fotky. Dnes jsme kamarádky a jí se vždy velice líbí, když tento příběh vyprávím. 
Je přitom třeba si uvědomit, zda to, co si přejeme, je naše upřímné přání, a nebo touha vycházející z našeho ega. Samozřejmě si můžeme zhmotnit cokoli, ale je rozdíl mezi upřímnými přáními naší duše a touhami ega, které nás zdržují od naší Božské cesty. Když si naplníme pouze touhu ega, je to pouze dočasná spokojenost, zatímco naplnění přání naší duše nám přinese dlouhotrvající pocit štěstí. Abyste to rozpoznali, můžete požádat Boha o vedení: "Bože, je toto mé upřímné přání a nebo touha ega, která mě zdržuje od mého poslání?" Je to opravdu mocná modlitba - můžete si ji přeformulovat vlastními slovy. 
A druhá karta - poslední pro tento týden - je Naslouchejte pouze lásce. Doslova říká: Nenechte se strachem odvádět ze své cesty. V kontextu výkladu to znamená, že se máme primárně soustředit na svou cestu. Když jsme hodně citliví a zranitelní, začneme vyhledávat, co by nás učinilo šťastnými, co by nám zajistilo bezpečí. Díváme se všude kolem a nemůžeme nic takového najít, až na pár věcí, které nám dobrý pocit ale navodí pouze na chvíli. A to nás zdržuje od naší cesty. 

Drahý Bože, zdroji soustředění, míru a skutečného, trvalého štěstí, děkujeme Ti, že nám všem pomáháš cítit se bezpečně, že nám pomáháš cítit naše skutečné pocity a projevovat je, tak abychom mohli pomáhat ostatním, kteří se cítí tak jako my. Pomoz nám prosím navazovat a udržovat pouze zdravé vztahy, vytvářet zdravé, podporující pracovní prostředí, a mít odvahu a sílu k učinění jakýchkoli změn, které jsou v našem životě potřeba, tak abychom byli v souladu s Tvou láskou. 

Pokud si přejete dodat cokoli jiného, teď je ten pravý čas.

Amen.

Děkuji vám, že jste se k nám dnes připojili a Aloooooooooooooha!

* * *

zdroj: https://youtu.be/GIik6mCOflk
překlad: Magda Techetová

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.